Een typische dag

“Heb je lekker geslapen, kleine meid? Zijn er nog bijzonderheden? Vandaag is er weer een nieuwe opvangdag. Kom gezellig binnen!”

Een overdracht met vaders en moeders is heel belangrijk. Zo weet ik of juist dat boterhammetje of slaapje extra niet vergeten mag worden. Bij het halen en brengen spreken we de bijzonderheden nog even door en dan wordt er met een knuffel en dikke kus duidelijk afscheid genomen van papa of mama. En dan begint de dag:

 

08.00 uur

Tijd voor vrij spelen of we gaan even wandelen naar school.

09.00 uur

Met droog weer kunnen we lekker naar buiten, lopend, met de bakfiets of de auto. Maar bij minder goed weer gaan we met elkaar knutselen, verven, kleuren of zoeken we een leuke activiteit uit. Spelen, dansen, (voor)lezen, blokken bouwen, een autobaan maken. En soms mogen we ook leren van een kort filmpje op. Alles kan in Gastouderopvang Butterfly.

Tussendoor eten we aan tafel een soepstengel, een koekje of een rijstewafel en drinken we heerlijk ons bekertje sap of water leeg.

11.30 uur

Tijd voor de boterham. Eten doen we altijd met elkaar. Hoe groot of klein je ook bent.

12.15 uur

Naar bed, naar bed, zegt Duimelot. En wanneer het nog geen bedtijd is, spelen we even door.

14.30 uur

Appels, bananen en andere seizoensvruchten. Een verse fruithap voor ieder kind. Vaak genoeg nemen we de fruithap mee wanneer we met elkaar naar een park, speeltuin of kinderboerderij gaan.

15.30 uur

Met je eigen spel bezig zijn is heel belangrijk. Het haalt de fantasie van kinderen naar boven. Ook samen wandelen of naar een speeltuin gaan is erg leuk!

17.00 uur

Vanaf deze tijd worden mijn gastkinderen geleidelijk aan weer opgehaald door papa of mama. Wilt u uw kind iets eerder ophalen? Dat kan natuurlijk! Hoe de dag is geweest bespreken we met iedere ouder.

" Ciska is altijd betrokken en enthousiast. Nooit spijt gehad van deze keuze. Onze dochters konden heerlijk kind zijn!"

V & J