Ontwikkelingsfase

Wat past bij welke ontwikkelingsfase?

Ieder kind is uniek. Daarom kijk ik vooral naar de behoefte van het kind en naar elke fase waarin een kind zich ontwikkelt.

Met uitdagende materialen werk ik samen met de kinderen aan hun fantasie en creativiteit. Het is belangrijk dat kinderen leren om gaan met elkaar. Zo leren kinderen al op een jonge leeftijd dat samen spelen samen delen is, maar ook hoe om te gaan met ‘kinder’ conflictjes en voor zich zelf op te komen.

Samen aan tafel en natuurlijk wordt het bordje, wanneer het kind groot genoeg is, zelf op de tafel gezet en weer naar de keuken teruggebracht. Zo werken we aan zelfstandigheid. Normen en waarden, respect voor elkaar is het motto in mijn Gastouderopvang.

En spelen mijn gastkinderen voor zichzelf of met elkaar; ik ben op de achtergrond aanwezig. Ik begeleid kinderen en geef individuele aandacht aan elk kind als er behoefte is aan knuffelen, een verhaaltje vertellen of even troosten.

"Als we haar ’s ochtends brengen gaat ze meteen op onderzoek uit en vergeet haar ouders direct (totdat we haar weer komen ophalen). "


Frank